Kavos kelias

Kavos kilmė

Norint išvirti gerą kavą, būtina atkreipti dėmesį į visą procesą nuo pat pirmųjų žingsnių, nes kavos kokybė pirmiausia priklauso nuo žaliavų kokybės. Būtent todėl „Kimbo S.p.A.‟ daug dėmesio skiria žalios kavos atrankai ir renkasi ją būtent iš tų šalių, kuriose ji gaminama. Visi kavos auginimo etapai atidžiai stebimi ir daugybę kartų tikrinami, todėl augalas auga sveikas ir veisia puikios kokybės raudonas uogas. Šių uogų viduje slepiasi brangiausias turtas – žalios pupelės. Šios išdžiovinamos saulėje, išlukštenamos ir galiausiai išsiunčiamos į Italiją.

1

Atrinkimas

Yra dvi kavos rūšys: intensyvesnio ir saldesnio aromato arabika bei aštresnio ir kartesnio aromato robusta, pasižyminti didesniu kofeino kiekiu. „Cafè do Brasil‟ ekspertai vietoje atrenka geriausią šių dviejų pagrindinių rūšių žaliavinę kavą ir nedelsdami išsiunčia pavyzdžius į gamyklą Neapolyje, kurioje ekspertų komanda atlieka gaminio ir cheminius bandymus. Tuomet degustatoriai, naudodamiesi sudėtingiausiu aparatu pasaulyje – savo nosimis ir skonio receptoriais, patvirtina žaliavą.

 
2

Skrudinimas

Kai tik pupelių pavyzdžiai praeina įvairius bandymus, visa kavos partija atvyksta į Italiją iš kur yra siunčiama į kavos skrudinimo gamyklą.

Čia kava nuo 8 iki 12 minučių kaitinama 160–250 °C temperatūroje. Skrudinimas vyksta trimis etapais: dehidratacija, kurios metu pašalinama drėgmė, tada pats skrudinimas, ir galiausiai atvėsinimas, kuris vyksta kambario temperatūroje. Šiame etape kava įgauna savo aromatą.

Skrudinimo stiprumas nulemia kavos stiprumą, spalvą ir skonį. Skrudinimo metu, kai reikia nustatyti idealią skrudinimo temperatūrą ir trukmę, pasireiškia „Kimbo“ darbuotojų patirties svarba.

 
3

Maišymas

Maišymas yra labai svarbi proceso dalis. Kiekviena kavos partija yra parenkama ir įvertinama pagal jos juslinį profilį. Kiekviename mišinyje turi būti suderintos įvairios kilmės kavos savybės, kad būtų pasiektas idealus rezultatas, tobula skonio ir nuolatinės kokybės pusiausvyra. Čia mūsų technologija gali padėti tik iki tam tikros ribos, itin svarbus žmogiškasis veiksnys.

 
4

Įpakavimas

Pakavimo etapas yra itin svarbus, kad būtų išlaikyta kavos kokybė ir šviežumas. Nesmulkintos kavos pupelės pakuojamos apsauginėje atmosferoje, o malta kava – vakuuminėse pakuotėse. Tartum laikas būtų sustojęs: atidarę pakuotę galite mėgautis ką tik paskrudintos kavos aromatu ir skoniu.